Metabolic Balance

Wat is Metabolic Balance?

Wij brengen jouw stofwisseling weer in balans door aan de hand van jouw bloedwaarden een persoonlijk voedingsplan op te stellen. In dit plan vind je onder andere een lijst met voedingsmiddelen die speciaal zijn geselecteerd voor jouw stofwisseling. Door je stofwisseling in balans te brengen kunnen alle voedingsstoffen die je dagelijks binnen krijgt worden omgezet in bruikbare energie, in plaats van in vetreserves. Ook leer je hoe je door het implementeren van de acht Metabolic Balance regels jouw stofwisseling voor de lange termijn in balans houdt. Op die manier houd je er een persoonlijke en gezonde levensstijl op na waardoor jij je fit zult voelen. Doe je mee?

Bloedwaardenonderzoek

Tijdens de intake worden jouw persoonlijke levensstijl, medische geschiedenis en 36 bloedwaarden geanalyseerd. De resultaten geven inzicht in verstoringen van de stofwisseling, ontstekingen en de hormoonhuishouding.

Persoonlijk voedingsplan

Een slim programma combineert jouw persoonlijke gegevens op vele manieren met minstens 400.000 natuurlijke voedingsmiddelen. Vervolgens selecteert het alle voedingsmiddelen die goed zijn voor jouw lichaam om je stofwisseling weer in balans te brengen.

Intensieve begeleiding

Iedereen is uniek en heeft zijn eigen routines, gewoontes en voorkeuren. Daarom ondersteunt onze begeleider jou om de overgang naar je nieuwe en gezonde levensstijl met succes in je drukke leven te integreren.

Fase 1 – Reiniging

In de voorbereidingsfase is het doel je lichaam te resetten in slechts twee dagen. Je eet dan licht voedsel, zoals groenten, fruit, rijst of aardappelen. Op deze manier geef je jouw spijsvertering rust. Hierdoor schakelt je lichaam over naar energie die van binnenuit komt: de vetreserves (ketostofwisseling). Nu ben je helemaal klaargestoomd voor de volgende fase!

Fase 2 – Reset

Met jouw persoonlijke voedingsmiddelenlijst, jouw portiegrootte en 9 menuvoorstellen geven wij jou handvatten om jouw stofwisseling te resetten. Deze lijst zit bomvol natuurlijke voedingsmiddelen en zorgt ervoor dat je succesvol afvalt. Daarnaast ondersteunt jouw begeleider je onder andere met het implementeren van onze acht regels. Deze regels zijn de basis om bewust te leren eten en je stofwisseling voor de lange termijn in balans te houden. Deze fase duurt minimaal 14 dagen, of net zolang tot je voldoende bent afgevallen en jouw gewenste doel hebt bereikt.

Fase 3 – Bewust voelen

Je hebt je doel bereikt! Maar wij gaan verder dan afvallen en helpen je bij het aanleren van een nieuwe levensstijl. Juist om ervoor te zorgen dat je niet terugvalt in je oude patroon. Deze fase staat in het teken van “uitproberen”. Nu je stofwisseling weer in balans is ben je weer in staat om echt te voelen wat er met je lichaam gebeurt als je iets eet. Je krijgt nu een uitgebreidere voedingsmiddelenlijst. Jouw begeleider leert je in deze fase te voelen én te onthouden hoe je lichaam reageert op deze “nieuwe” voedingsmiddelen en hoeveelheden. Krijg je een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, jeuk of hoofdpijn? Nu je zelf weer goed kunt voelen, kun je zelf kiezen wat je wel of juist niet wilt eten. Ondanks dat je meer verschillende voedingsmiddelen zult eten en niet langer vast zit aan strikte hoeveelheden, blijft je stofwisseling in balans.

Fase 4 – Leef je leven

Gefeliciteerd! Je hebt je nieuwe levensstijl nu helemaal eigen gemaakt. Dat betekent ook dat je afscheid neemt van je begeleider. Je stofwisseling is volledig gestabiliseerd. Je lichaam kan weer voelen en dat heeft ervoor gezorgd dat je een verscherpte reuk- en smaakzin hebt ontwikkeld. Je kunt nu op je reuk- en smaakzintuigen vertrouwen en bewust kiezen voor een gezonder leven. Doordat je nu weet hoe je op een prettige manier kunt sjoemelen blijf je ook zeker genieten! Het mooie is dat je helemaal zelf bepaalt wat en in welke hoeveelheden je eet. Je zal meer bewuste keuzes maken om je stofwisseling in balans te houden. Geniet!

metabolic balance